Mode met de nieuwste LED technologieën

Mode met de nieuwste LED technologieën

Leon Klaassen Bos

Leon Klaassen Bos van Atelier LeonLeon vertelt hoe hij als modeontwerper is gevraagd om een bestuurbare NEMO LED lichtjurk te ontwerpen. Uiteindelijk blijkt de NEMO LED lichtjurk een klapstuk te zijn van de tentoonstelling ‘Smart Light’. Het is een futuristisch aandoende lichtgevende glamourjurk die bestaat uit zijde, 2000 lampjes, een computer die de lampjes aanstuurt en de nieuwste generatie batterijen. De gebruikte lithium ijzer fosfaat batterijen van het bedrijf ELFA zijn revolutionair, omdat deze heel licht van gewicht zijn en veel meer energie afgeven dan voorheen mogelijk was, daarnaast zijn ze veilig en groen. Het dragen van de jurk met 2000 lampjes was begin dit jaar technisch nog niet mogelijk geweest, omdat er 29 kilo batterijen voor nodig zou zijn geweest. Nu wegen de batterijen slechts 5 kilo. Door een slimme combinatie van traditionele ontwerptechniek uit de Parijse haute couture, door Leon geleerd als assistent bij Yves Saint Laurent, en de nieuwste LED lichttechniek van het toonaangevende Amsterdamse bureau InventDesign is de lichtjurk goed draagbaar. Dat bewees Sylvana Simons door het dragen van de NEMO led jurk met meer dan 2000 lampjes. Leon vertelt dat bezoekers zelf dan de 2000 lichtjes in de jurk kunnen bedienen en dat zelfs kleine jongetjes en vaders hier graag gebruik van maken. Leon ziet nog veel meer mogelijkheden om LED-techniek te koppelen aan mode en nodigt partijen uit om hier over mee de denken.

Comment are closed.

About the author

Leon Klaassen Bos

Leon Klaassen Bos is geboren in Volendam en begon zijn mode carrière al op vroege leeftijd. Zo won hij op zestienjarige leeftijd de derde prijs voor daywear in een nationale ontwerpwedstrijd, die hij won in de categorie breigoed het volgende jaar. Tijdens zijn studie mode aan de universiteit liep hij stage bij couturier Frank Govers – waar hij zijn passie voor couture en vakmanschap ontdekte.

Sinds 2004 richt Leon zich op couture ontwerp. Door het mengen van zijn kennis van de geschiedenis, architectuur en moderne technologie en zijn ervaring in de Parijse ateliers, creëert Leon innovatieve en sculpturale design die rondingen van een vrouw accentueren.
Zijn nieuwste creatie wordt tentoongesteld op de ‘Smart Technology’ tentoonstelling voor het NEMO Science Centre in Amsterdam: het is een magische mix van verleiding en hi-tech, geschiedenis en futurisme in de vrom van een innovatieve en stijlvolle LED-licht jurk.